Elena Nedea

Psiholog · înregistrat cu 9 lună(i) în urmă
Constanța Constanta
Cere Oferte >

comentarii client

Cere oferte pentru a verifica evaluările.

verificările de securitate

fondat în/ data începerii

2013
Pe parcursul existentei m-am confruntat cu diferite experiente si situatii in care am folosit mecanisme si strategii de actiune pe care le-am dobandit pe parcusul vietii, fie am dezvoltat spontan unele noi, reusind astfel sa inchei experienta cu succes.
Bineinteles, s-a intamplat ca aceste strategii sa nu functioneze de fiecare data. Ei bine, atunci m-am aflat in pozitia in care am apelat la un ajutor exterior. poate un parinte, un mentor sau o persoana pe care o investeam cu incredere. Am inteles cat de important este sa fiu insotita intr-un anumit demers si asa am ales sa urmez, dupa terminarea liceului, facultatea de psihologie si stiintele educatiei, urmand ulterior drumul necesar pentru a obtine competentele necesare pentru a deveni psihoterapeut.
De ce? Deoarece psihoterapia este o alternativa la constructia psihologica a fiecaruia dintre noi, un nou drum care permite gasirea unor alternative la solutiile care par uneori ca nu mai au efect. Putem spune ca se produce o repozitionare in fata problemei.
Psihoterapia nu are ca scop schimbarea realitatii ci a imaginii noastre despre ea. Epictet spunea in urma cu 18 secole ca “Nu lucrurile sunt cele care ne supara, ci parerile pe care le avem despre ele”.
Daca privim capacitatea de dezvoltare a alternativelor ca pe o libertate a persoanei, atunci putem spune ca scopul psihoterapiei este
dobandirea libertatii de gandire si actiune intr-
un mod sanatos si adecvat contextului social in
care traieste.
Cum stim ca psihoterapia functioneaza? Stim
ca psihoterapia da rezultate atunci cand schimbarea terapeutica este observata de persoana care a apelat la terapie sau de catre persoanele din jur; este pliabila pe obiectivele lansate la inceputul intalnirilor de psihoterapie si apare la o perioada rezonabila de timp de la inceperea terapiei.
Te astept cu drag, la intalnirea ta, cu tine.
Cere o ofertă >
Cere 4 oferte pentru Psiholog.